Συνταγή για γεμιστά μελομακάρονα με δαμάσκηνα και καρύδια. Είναι τραγανά και με υπέροχη γέμιση.
Υλικά
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 στικ κανέλα
3 γαρίφαλα, ολόκληρα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
150 γρ. μέλι
Για τη γέμιση
100 γρ. καρύδια
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. δαμάσκηνα
2 κ.σ. κονιάκ
1ο μείγμα
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
2ο μείγμα
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com