Tips για μαμάδες: Σπιτικές συνταγές για dressing που θα απογειώσουν τις χριστουγεννιάτικες σαλάτες
Νόστιμες συνταγές για dressing σαλάτας.
Οι σαλάτες δεν λείπουν ποτέ από ένα εορταστικό τραπέζι πόσο μάλλον το χριστουγεννιάτικο.
Είναι δροσερές, νόστιμες και ταιριάζουν τέλεια τόσο με κρεατικά όσο και ζυμαρικά.
Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε τέσσερα dressing για τις πράσινες σαλάτες που θα φτιάξετε τώρα τις γιορτές. Ένα είναι βέβαιο, θα τις απογειώσουν γευστικά.
Dressing με πορτοκάλι
Υλικά
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ( ή πάστα)
- ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ρίξτε λάδι σε ένα βαζάκι, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το κρεμμύδι, τις ελιές και αλάτι και ανακαινίστε πολύ καλά.
πηγή: eatingwell.com
Dressing καρυδιού
Υλικά
- 100 γρ καρύδια καβουρδισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 15 ml σησαμέλαιο
- 15 ml φυστικέλαιο
- 2 κσ χυμό λεμονιού
- σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα καρυδιού, αλέστε τα καρύδια, το σκόρδο και τα μυρωδικά μαζί. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το σησαμέλαιο και το φυστικέλαιο και το χυμό λεμονιού. Περιχύστε το dressing στη σαλάτα και πασπαλίστε με ψημένο σουσάμι.
πηγή: food.ndtv.com
Dressing με μέλι και μουστάρδα
Πηγή φωτογραφίας: thenovicechefblog.com
Υλικά
- 1/3 φλιτζάνι μουστάρδα
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχετε μία σως με παχύρευστη υφή. Δοκιμάστε για να δείτε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο πιπέλι ή κάποιο από τα άλλα υλικά.
Πηγή: thenovicechefblog.com
Dressing με ταχίνι
Υλικά
- 2 κ σ ταχίνι
- 1 κ σ χυμό λεμόνι
- 1 κ σ μέλι
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 2 σκελ. σκόρδο
- αλάτι – πιπέρι
- νερό
Εκτέλεση
Στον πολυκόφτη τοποθετείστε όλα τα υλικά για το dressing (και το ψητό σκόρδο) και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα.Χρησιμοποιήστε τόσο νερό, όσο παχύ ή αραιό επιθυμείτε να είναι το dressing.
πηγή: mamatsita