Σπιτική σάλτσα δαμάσκηνο - Το τέλειο γιορτινό ντιπ για το τραπέζι του Ρεβεγιόν

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το τραπέζι του Ρεβεγιόν και της Πρωτοχρονιάς είναι ξεχωριστά για αυτό και σας προτείνουμε να φτιάξετε μία ιδιαίτερη σάλτσα δαμάσκηνο για να συνοδεύσετε το κρέας σας.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved