Κέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ - Αφράτο και πεντανόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε το απόλυτοκέικ αμυγδάλου χωρίς μίξερ, το ιδανικο συνοδευτικό για τον καφέ σας ή για σνακ των παιδιών.
Υλικά:
- 300 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. σπορέλαιο
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 5 αυγά, μεσαία
- αλάτι
- 20 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com