Ζυμαρικά με σάλτσα από σέσκουλα και φρέσκα κρεμμυδάκια

Μια συνταγή από τον  Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε ζυμαρικά με σέσκουλα και συνοδεύστε τα με μια πολύ νόστιμη γαρνιτούρα που είναι ιδανική τόσο για μακαρόνια όσο και για κρέατα. Για να κάνετε τη σάλτσα σαν γαρνιτούρα χρησιμοποιείτε 1 ¼ της κούπας γάλα αντί για 1 ¾! Τόσο απλά.

Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 500 γρ. σέσκουλα, χωρίς τα παχιά κοτσάνια και τα
  • φύλλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 440 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved