Δανέζικο κέικ με ινδοκάρυδο - Νόστιμο και αφράτο
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε.
Συνταγή για νόστιμο και αφράτο δανέζικο κέικ με ινδοκάρυδο. Το απόλυτο κέικ για να συνοδέψετε τον καφέ σας, με ζουμερή γέμιση και τραγανή επικάλυψη ινδοκάρυδου.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
½ κ.γ. αλάτι
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
Για την επικάλυψη
200 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα, 3,5%
350 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com