Συνταγή για ελαφρύ γλυκό τηγανιτό ανανά
Μετά το βαρύ....Χριστουγεννιάτικο δείπνο, ετοιμάστε ένα πολύ γρήγορο και ελαφρύ γλύκισμα από ανανά που θα σας δροσίσει.
1 ώριμος ανανάς
250 γρ.τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή εναλλακτικά φιλαδέλφια, γιαούρτι, κατίκι δομοκού)
20 ml λικέρ (κατά προτίμηση Grand Marnier)
1 κ.σ. μέλι
Ξεφλουδίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε 6 ροδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό σκληρό μέρος του με μεταλλικό φορμάκι ή κυκλικά με το μαχαίρι. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες του ανανά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Παράλληλα βάζουμε σε κάθε πιάτο δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα, σε απόσταση τη μια απο την άλλη.
Σβήνουμε τον ανανά με το λικέρ και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ που περιέχει, σερβίρουμε δύο ροδέλες σε κάθε πιάτο, πάνω απο τις μπαλίτσες του τυριού. Περιχύνουμε με το μέλι και έτοιμο!
Πηγή: sintagespareas.gr