Φτιάξτε μόνοι σας την πιο νόστιμη πίτσα με λεπτή χειροποίητη ζύμη, σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυριά, απάκι, κρεμμύδι και πιπεριά. Προσθέστε ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κ.γ. μαγιά ξηρή
- 300 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
- σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σάλτσα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 φέτα σκόρδο, από μια σκελίδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. γκούντα, τριμμένο
- 200 γρ. απάκι
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
Δείτε την εκτέλεση στης συνταγής στο akispetretzikis.com