Συνταγή για μία εύκολη βασιλόπιτα!
Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για να υποδεχτούμε το νέο έτος και οι ετοιμασίες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δίνουν και παίρνουν!
Η βασιλόπιτα δεν λείπει από το εορταστικό τραπέζι και αν έχετε χρόνο και διάθεση, εμείς σας έχουμε μία συνταγή εύκολη που το αποτέλεσμα θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
ή βιταμ
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
• 6 αυγά
• 3 1\2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
• 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπεκιν παουντερ
• 1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Θα ζεματίσετε την αμυγδαλόψιχα
• Την ξεφλουδίζετε και μετά την αλέθετε 'στο μπλέντερ
• Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη.
• Προσθέτετε ένα ένα τους κρόκους μόνο των αυγών.
• Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με την μπεκιν παουντερ κ το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπατουλα.
• Αλείφετε με βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νο 50,ριχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 40 λεπτά περιπου.
• Όταν γίνει χλιαρή κοσκινίζετε επάνω ζάχαρη άχνη
Μην ξεχάσετε το νόμισμα! Τυλίξτε το σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο!
Χρόνια πολλά και του χρόνου!