Καυτερή σούπα με μοσχάρι και noodles - Ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Ασιατική συνταγή για αρωματική και καυτερή σούπα με μοσχάρι και σπιτικά noodles.
Υλικά
Για τη σούπα
- 600 γρ. μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 30 γρ. τζίντζερ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 λίτρα νερό
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. sriracha
Για τα αβγά
- 4 αυγά, μεσαία
- αλάτι
- νερό, βραστό
Για τα noodles
- 1 αυγό, μεσαίο
- 30 γρ. νερό
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της
- ζύμης
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα κόλιανδρου
- 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. σουσάμι, μαύρο
- 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com