Σπιτική galette με φέτα και ντοματίνια

Θα φτιάχνετε αυτή τη συνταγή ξανά και ξανά.

Συνταγή για ανοιχτή τάρτα με σπιτική ζύμη και γέμιση με τυρί κρέμα, φέτα και ντοματίνια!

Υλικά

Για τη ζύμη

110 γρ. βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια
170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
1/2 κ.γ. αλάτι
25 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
60 γρ. νερό
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

Για τη γέμιση

100 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. φέτα
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τα ντοματίνια

350 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για τη σύνθεση

1 κρόκο, από μεσαίο αβγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved