Ζυμαρικά με άγρια μανιτάρια και τρούφα
Gourmet συνταγή για ζυμαρικά.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ζυμαρικά trecce, με αποξηραμένα μανιτάρια και μαύρη τρούφα. Η γεύση είναι ιδιαίτερη και η τρούφα θα απογειώσει αυτή τη συνταγή.
Υλικά
Για τα μανιτάρια
30 γρ. άγρια μανιτάρια, αποξηραμένα
550 γρ. νερό, (250 γρ. βραστό + 300 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια shimeji
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. κρεμμύδια
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σύνθεση
400 γρ. ζυμαρικά
50 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
χυμό λάιμ, από ½ lime
½ κ.γ. λάδι τρούφας
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 τρούφα , μαύρη, κομμένη σε λεπτές φέτες
πιπέρι
20 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com