Πένες με ψητή πανσέτα, αρακά και κατσικίσιο τυρί

Νοστιμότατες και χορταστικές.

Πένες με ψητή πανσέτα, αρακά και κατσικίσιο τυρί

Δοκιμάστε μια πιο gourmet εκδοχή και φτιάξτε τα ζυμαρικά σας με πένες, ψητή πανσέτα, αρακά και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

Για την πανσέτα

  • 1 κιλό πανσέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκόρδο, ολόκληρο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό

Για τις πέννες

  • 400 γρ. πένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • χυμό λάιμ, από 1 lime
  • ξύσμα λάιμ, από 1 lime
  • 200 γρ. αρακά, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 10 γρ. αρακά, σε φύτρες
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved