Δοκιμάστε μια πιο gourmet εκδοχή και φτιάξτε τα ζυμαρικά σας με πένες, ψητή πανσέτα, αρακά και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
Για την πανσέτα
- 1 κιλό πανσέτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκόρδο, ολόκληρο
- 5 κλ. θυμάρι
- 100 γρ. κρασί λευκό
Για τις πέννες
- 400 γρ. πένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- χυμό λάιμ, από 1 lime
- ξύσμα λάιμ, από 1 lime
- 200 γρ. αρακά, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 10 γρ. αρακά, σε φύτρες
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com