Καρμπονάρα με θαλασσινά - Χωρίς κρέμα γάλακτος
Αυτή η καρμπονάρα μυρίζει...θάλασσα.
Συνταγή για καρμπονάρα με θαλασσινά, ιδανική για τους λάτρεις των θαλασσινών. Μια πιο gourmet εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια.
Υλικά
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
- 250 γρ. σπαγγέτι, Νο 6
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 γαρίδες, καθαρισμένες από το εντεράκι και τα
- κελύφη του σώματος
- αλάτι
- 2 καλαμάρια
- 2 σκ. σκόρδο
- 10 μύδια, φρέσκα, καθαρισμένα
- 30 γρ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com