Η τέλεια συνταγή για μια πιο gourmet εκδοχή για τα κανελόνια, με κιμά και κρέμα γραβιέρας. Ιδανική για επίσημο δείπνο ή για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω.
Υλικά
Για τον κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 40 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για την μπεσαμέλ
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 4 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Για το λάδι βασιλικού
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
- 100 γρ. ηλιέλαιο
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. κανελόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. παντζάρι, σε φύτρες
- πιπέρι
- 2 κ.σ. λάδι βασιλικού
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com