Καρυδόπιτα με φύλλο κρούστας - Αξίζει να τη δοκιμάσετε

Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο σιρόπιασμα. 

Δοκιμάστε μια διαφορετική πεντανόστιμη εκδοχή της παραδοσιακής καρυδόπιτας με φύλλο κρούστας. Το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που θα λατρέψετε.

Υλικά

Για το σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. νερό
φλούδες πορτοκαλιού
1 στικ κανέλας
100 γρ. μέλι

Για την καρυδόπιτα

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 300 γρ. καρύδια
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 βανιλίνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ηλιέλαιο, + 2 κ.σ. έξτρα για τη φόρμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό βανίλια
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved