Φτιάξτε μια παραδοσιακή βελουτέ ψαρόσουπα με ψάρια σκορπίνες, μύδια και πολλά λαχανικά! Τέλειο κυρίως γεύμα!
Συστατικά:
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 ελαιόλαδο
- 1-2 στικ σέλερι
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 1/2 σελινόριζα
- 700 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 λίτρα νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
- 1 κιλό σκορπίνες
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. μύδια, με κέλυφος
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com