Δοκιμάστε να φτιάξετε κέικ banoffee με topping από montée καραμέλας και προσθέστε μια ακόμα συνταγή στη λίστα με τα αγαπημένα σας κέικ.
Υλικά
- 1 κ.σ. βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
- 300 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 3 αυγά, μέτρια
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη montée (γκανάς) καραμέλας
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. σιρόπι γλυκόζης
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για το σερβίρισμα
- μπανάνα, αποξηραμένη ή 1⁄2 μπανάνα φρέσκια,
- κομμένη σε ροδέλες
- ξύσμα σοκολάτας
- σιρόπι καραμέλας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com