Κιμαδόπιτα κουρού: Εύκολη συνταγή για σνακ ή κυρίως γεύμα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Κιμαδόπιτα με φύλλο κουρού για όσους έχουν βαρεθεί το χωριάτικο τραγανό φύλλο. Λαχταριστή, χορταστική, μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά:
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 650 γρ. ζύμη κουρού
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια
- πράσινη σαλάτα
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com