Κιμαδόπιτα κουρού: Εύκολη συνταγή για σνακ ή κυρίως γεύμα

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Κιμαδόπιτα με φύλλο κουρού για όσους έχουν βαρεθεί το χωριάτικο τραγανό φύλλο. Λαχταριστή, χορταστική, μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 650 γρ. ζύμη κουρού
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • πράσινη σαλάτα
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved