Συνταγές για τρεις πεντανόστιμες σαλάτες με παντζάρια
Το παντζάρι είναι ένα φάρμακο που μας προσφέρει η φύση. Είναι ευεγερτικό για την υγεία μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε ωμό είτε μαγειρεμένο.
Φτιάξτε τρεις υπέροχες και εύκολες σαλάτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίσταση.
- Βράζουμε βολβούς παντζαριού και τους κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα φύλλα του σε μικρότερα κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, και αλατοπίπερο. Ποσθέτουμε τις φέτες του βρασμένου παντζαριού, λίγο χυμό πορτοκαλιού, λευκό ξίδι και σερβίρουμε.
- Μαρινάρουμε για αρκετές ώρες φέτες από βρασμένο παντζάρι σε χυμό πορτοκαλιού, ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Σερβίρουμε με ρόκα, σπανάκι, τριμμένη καρυδόψιχα και τριμμένο μπλε τυρί.
- Πλένουμε βολβούς παντζαριού και τους τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τους ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα περίπου, τους ξεφλουδίζουμε και τους κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με γιαούρτι, φέτα, λίγο ξερό ή φρέσκο εστραγκόν, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.