Δοκιμάστε τη χορτοφαγική εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού φαγητού! Φτιάξτε λαχανοντολμάδες γιαλαντζί χωρίς κιμά και απολαύστε τους με vegan αυγολέμονο.
Υλικά
Για τους λαχανοντολμάδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. ρύζι καρολίνα
- 400 γρ. νερό
- 1 λάχανο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λεμόνι, για την κατσαρόλα
Για το αυγολέμονο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1-2 κύβους λαχανικών
- 2 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com