Διαλέξτε από σήμερα τη συνταγή που θα φτιάξετε για τον αγαπημένο τηγανητό μπακαλιάρο με σπιτική σκορδαλιά. Πέρα από τις παραδοσιακές συνταγές έχει ακόμα μία, αυτή του μπακαλιάρου - καλαμάκι.
Υλικά
Για το κουρκούτι
- 330 ml μπίρα, ξανθιά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τον μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 280 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- σκορδαλιά
- γλυκοπατάτες, ψημένες
- μαϊντανό
- λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com