Δοκιμάστε την πιο νόστιμη νηστίσιμη εκδοχή για παπουτσάκια, φτιάχνοντάς τα με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας.
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες, μέτριες
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τον κιμά μανιταριών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
- 650 γρ. πατάτες
- 30 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
Για τη σύνθεση
- 75 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com