Νηστίσιμα παπουτσάκια με αφράτη μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας
Νόστιμα παπουτσάκια, νηστίσιμα.
Δοκιμάστε την πιο νόστιμη νηστίσιμη εκδοχή για παπουτσάκια, φτιάχνοντάς τα με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ από πουρέ πατάτας.
Υλικά
Για τις μελιτζάνες
- 3 μελιτζάνες, μέτριες
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τον κιμά μανιταριών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
- 650 γρ. πατάτες
- 30 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
Για τη σύνθεση
- 75 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com