Ραφιόλια με πλιγούρι και φέτα - Αφράτα και πολύ νόστιμα
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Τα ραφιόλια προέρχονται από τα ιταλικά ραβιόλια και είναι η παρακαταθήκη που άφησαν οι Ενετοί στους κρητικούς μετά από 400 χρόνια στη Κρήτη. Με το πέρασμα των χρόνων άλλαξε η συνταγή διατηρόντας το σχήμα τους και τα μετέτρεψαν σε πιτάκια. Δοκιμάστέ τα σε μια εκδοχή με πληγούρι και φέτα!
Υλικά
Για τη ζύμη
440 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το λάδωμα του μπολ
10 γρ. αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
250 γρ. νερό
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. πλιγούρι
150 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα
50 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
500 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com