Χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι με χειροποίητη ζύμη

Νόστιμα και τραγανά καλτσούνια.

Η απόλυτη συνταγή για χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι, με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από ανθότυρο και ξινομυζήθρα. Σερβίρετε με μέλι και σουσάμι.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τον πάγκο
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ανθότυρο, ή τυρομάλαμα
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • αλάτι
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • σουσάμι, καβουρδισμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved