Χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι με χειροποίητη ζύμη
Νόστιμα και τραγανά καλτσούνια.
Η απόλυτη συνταγή για χανιώτικα καλτσούνια στο τηγάνι, με χειροποίητη ζύμη και γέμιση από ανθότυρο και ξινομυζήθρα. Σερβίρετε με μέλι και σουσάμι.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 150 γρ. νερό
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τον πάγκο
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 300 γρ. ανθότυρο, ή τυρομάλαμα
- 100 γρ. ξινομυζήθρα
- αλάτι
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- σουσάμι, καβουρδισμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com