Ατομικά πασχαλινά τσουρέκια από τον Άκη Πετρετζίκη
Ατομικά πασχαλινά τσουρέκια από τον Άκη Πετρετζίκη.
Τα αγαπημένα σας τσουρέκια με αφράτη υφή και υπέροχο άρωμα! Βάλτε το κόκκινο αβγό και καλό Πάσχα!
Συστατικά
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 550 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. μαστίχα
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γρ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 1 ασπράδι
- 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- Για τα πασχαλινά αβγά
- 500 γρ. νερό, χλιαρό
- 60 γρ. ξίδι, λευκό
- 6 αυγά, λευκά βρασμένα
- 28 ml κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com