Νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί κοκκινιστά

Μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Νόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί κοκκινιστά

Δοκιμάστε την κοκκινιστή εκδοχή της αγαπημένης σας παραδοσιακής συνταγής για ντολμαδάκια γιαλαντζί. Το απόλυτο νηστίσιμο πιάτο που θα σας θυμίσει γεμιστά.

Υλικά

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο, μέτριο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. αμπελόφυλλα, τρυφερά
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved