Τσουρέκι το ενάμισι - Πώς θα το φτιάξετε

Το μυστικό για να "κορδάρει".

Τσουρέκι το ενάμισι - Πώς θα το φτιάξετε

Η αγαπημένη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για κλασικό και παραδοσιακό τσουρέκι για το Πάσχα. Να θυμάστε ότι σε αυτή τη συνταγή τα αυγά είναι μεσαία κι όχι μεγάλα.

Υλικά

  • 150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 10-15 γρ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, + έξτρα για το άλειμμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ασπράδι, λίγο, για άλειμμα
  • 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved