Η αγαπημένη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για κλασικό και παραδοσιακό τσουρέκι για το Πάσχα. Να θυμάστε ότι σε αυτή τη συνταγή τα αυγά είναι μεσαία κι όχι μεγάλα.
Υλικά
- 150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γρ. μαγιά ξηρή
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 10-15 γρ. μαχλέπι
- 1/2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1,5 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, + έξτρα για το άλειμμα
- 150 γρ. μέλι
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ασπράδι, λίγο, για άλειμμα
- 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com