Δοκιμάστε να φτιάξτε τη χορτοφαγική εκδοχή του παραδοσιακού πιάτου της Ανάστασης, φτιάχνοντας μαγειρίτσα με μανιτάρια.
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. σπανάκι
Για το αυγολέμονο
- 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com