Κριθαράκι με φακές και φέτα - Μια θρεπτική συνταγή για τα παιδιά
Το αγαπημένο σας γιουβέτσι...αλλιώς.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη χορτοφαγική εκδοχή για το αγαπημένο σας γιουβέτσι, αντικαθιστώντας το κρέας με φακές. Μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσετε!
Υλικά
- 300 γρ. φακές
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 στικ κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- φέτα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com