Το γλυκό «Charlotte» φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αγγλία ως μια πουτίγκα μέσα σε ένα καλούπι από ψωμί. Η πιο διάσημη παραλλαγή είναι μια σαρλότ μήλου με ψωμί και επικάλυψη τριμένης φρυγανιάς. Απολαύστε την ελληνική εκδοχή της με σοκολάτα και ελληνικό καφέ.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 100 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
- 70 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη μους λευκής σοκολάτας
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 2 κ.σ. νερό, κρύο
- 650 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. ελληνικό καφέ, σε ρόφημα χωρίς το κατακάθι
- 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 150 γρ. κουβερτούρα
Για τη σύνθεση
- 250 γρ. σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
- κακάο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com