Το παστίτσιο του Άκη - Το μυστικό για να μη διαλύεται όταν το κόβετε

Κλασικό και αγαπημένο οικογενειακό φαγητό.

Κλασικό και παραδοσιακό παστίτσιο αλλά με ένα twist του Άκη. Βάλτε φέτα στα ζυμαρικά και 2 αυγά, για να μην διαλύονται όταν κόβετε κομμάτι.

Υλικά

Για τον κιμά

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κανέλα
2 κύβους βοδινού
2 φύλλα δάφνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα πλήρες
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 κρόκους, από μεσαία αυγά

Για τα μακαρόνια

300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
30 ml ελαιόλαδο,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
1/2 ματσάκι θυμάρι
2 αυγά, μεσαία
200 γρ. φέτα

Για τη σύνθεση

50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved