Συνταγή για νόστιμους γίγαντες με μπέικον και πιπεριές Φλωρίνης
Οι γίγαντες δεν είναι και το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά αυτή η συνταγή με νόστιμες πιπεριές Φλωρίνης και μπέικον, θα τα κάνει να θέλουν και δεύτερο πιάτο.
Υλικά:
500γρ. γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μπέικον
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
μισό ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο
Μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες σε κρύο νερό και την επόμενη τους βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τρίβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον. Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι τα κουτιά ντοματάκια κονκασέ, τους γίγαντες, την ρίγανη και τις ψητές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, μπούκοβο γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
Πηγή: Βασίλης Καλλίδης