Κοτόπουλο tandoori με αρωματικό ρύζι

Μια συνταγή από τον  Άκη Πετρετζίκη.

Κοτόπουλο tandoori με αρωματικό ρύζι

Κάντε τη διαφορά φτιάχνοντας ένα ινδικό spicy κοτόπουλο tandoori με πολλά μπαχαρικά και αρωματικό ρύζι μπασμάτι!

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοπανάκια

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • κόλιανδρο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved