Κοτόπουλο tandoori με αρωματικό ρύζι

Μια συνταγή από τον  Άκη Πετρετζίκη.

Κάντε τη διαφορά φτιάχνοντας ένα ινδικό spicy κοτόπουλο tandoori με πολλά μπαχαρικά και αρωματικό ρύζι μπασμάτι!

Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. garam masala
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοπανάκια

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • κόλιανδρο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved