Κοτόπουλο tandoori με αρωματικό ρύζι
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Κάντε τη διαφορά φτιάχνοντας ένα ινδικό spicy κοτόπουλο tandoori με πολλά μπαχαρικά και αρωματικό ρύζι μπασμάτι!
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. κάρι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. garam masala
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. τζίντζερ
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κοπανάκια
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- κόλιανδρο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com