Πεϊνιρλί χατσαπούρι με φέτα και μοτσαρέλα

Σπιτικό πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια. 

Το «khachapuri» είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Γεωργίας, με ψωμί γεμισμένο με τυρί και αυγό, που είναι πολύ δημοφιλής τόσο στα εστιατόρια της χώρας, όσο και στον δρόμο σαν street food, ενώ έχει ταξιδέψει με μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Μόσχα και από το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο. Δοκιμάστε να το φτιάξετε στην ελληνική εκδοχή του με φέτα και μοτσαρέλα.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 130 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα 2 κ.σ. για τον πάγκο
  • 8 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, (για το μπολ)

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved