Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Σπιτικό φαγάκι για όλη την οικογένεια.

Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Φτιάξτε το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό γιουβαρλάκια με αρωματικό αβγολέμονο. Τέλειο γεύμα, όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το αυγολέμονο

  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ψωμί
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved