Φτιάξτε το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό γιουβαρλάκια με αρωματικό αβγολέμονο. Τέλειο γεύμα, όλες τις εποχές του χρόνου.
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αυγολέμονο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com