Λαχταριστό cheesecake με ανθότυρο
Πώς θα το φτιάξετε.
Νόστιμο ζεστό cheesecake στον φούρνο με ζύμη και γέμιση από ανθότυρο και τυρί κρέμα!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα και για το άνοιγμα της ζύμης
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. κοφτό κανέλα, προαιρετικά
- 1 βανιλίνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
- 1 αυγό, μεσαίο
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φράουλες
- 100 γρ. φρέσκα μούρα
- 50 γρ. μέλι
- κανέλα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com