Poke bowl με ταρτάρ σολομού από τον Άκη Πετρετζίκη
Δοκιμάστε αυτό το διάσημο πιάτο της Χαβάης στο σπίτι σας.
Δοκιμάστε να φτιάξετε poke bowl με ταρτάρ σολομού, το διάσημο πιάτο που ήρθε από τη Χαβάη και έγινε τάση, σε μια εκδοχή με ρύζι, ταρτάρ σολομού και λαχανικά!
Υλικά
Για το ρύζι ατμού
- 60 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
- 35 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 800 γρ. νερό
Για το ταρτάρ σολομού
- 300 γρ. φιλέτο σολομού
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για τη σύνθεση
- 2 καρότα
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 αβοκάντο
- 2 ραπανάκια
- 1 λάιμ
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com