Χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας - Αφράτοι και πεντανόστιμοι

Πώς θα τους φτιάξετε.

Χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας - Αφράτοι και πεντανόστιμοι

Δοκιμάστε να φάτε τα κεφτεδάκια όπως δεν τα έχετε ξαναφάει. Οι χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας τρώγονται ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά

Για το χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 4 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 100 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved