Δοκιμάστε να φάτε τα κεφτεδάκια όπως δεν τα έχετε ξαναφάει. Οι χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας τρώγονται ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα.
Υλικά
Για το χταπόδι
- 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 4 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 100 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
- 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
- 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κολοκυθάκι
- αλάτι
- 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Για το σερβίρισμα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com