Χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας - Αφράτοι και πεντανόστιμοι

Πώς θα τους φτιάξετε.

Δοκιμάστε να φάτε τα κεφτεδάκια όπως δεν τα έχετε ξαναφάει. Οι χταποδοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας τρώγονται ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Υλικά

Για το χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 4 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 100 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Για το σερβίρισμα

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved