Κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού για τη Γιορτή της Μητέρας

Μία συνταγή του Άκη Πετρτεζίκη. 

Συνταγή για ένα ιδιαίτερο κέικ και με frosting υγιεινό και νοστιμοτατο. Ιδανικό για να το φτιάξετε ανήμετα της Γιορτής της Μητέρας.

Απογειώστε τη γεύση και στο σερβίρισμα προσθέστε φρούτα του δάσους και λίγο μέλι.

Υλικά:

Για το κέικ

  • 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Για το frosting γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα του δάσους
  • μέλι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved