Συνταγή για αφράτη και λαχταριστή πάβλοβα

Λιώνει στο στόμα.

Η πάβλοβα είναι ένα από τα διασημότερα γλυκά της Αυστραλίας και λέγεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της ρωσίδας μπαλαρίνας Anna Pavlova όταν επισκέφθηκε τη χώρα το 1926.

Υλικά

Για τη μαρέγκα

  • 150 γρ. ασπράδια
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σαντιγί

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 50 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. φρέσκα μούρα
  • 50 γρ. σμέουρα (raspberries)

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved