Τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας

Μια ξεχωριστή τούρτα για όλη την οικογένεια.

Κι όμως, μπορείτε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή τούρτα red velvet στη χύτρα ταχύτητας. Πώς; Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. γάλα πλήρες
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 λίτρο νερό

Για το frosting

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved