Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες
Το αγαπημένο φαγητό των παιδιών.
Τα κλασικά τηγανητά κεφτεδάκια με πατάτες μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια. Φτιάξτε την καλύτερη και πιο αρωματική μαμαδίστικη συνταγή.
Υλικά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 120 γρ. ψωμί για τοστ, μπαγιάτικο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- σος γιαουρτιού
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com