Απαλή και δροσερή μους σοκολάτας
Ένα από τα πιο νόστιμα και καλοκαιρινά ελαφριά γλυκάκια είναι η μυς σοκολάτας. Ποιο παιδί δεν αγαπά την σοκολάτα και μάλιστα συνδυασμένη με φρέσκα φρούτα; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και ξετρελάνετε τα παιδιά σας.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 5 ασπράδια αυγών
- 175 m l κρέμα γάλακτος
- Φρέσκα ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 5 με 6 λεπτά, χτυπάμε ξεχωριστά και τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 4- 5 λεπτά έως ότου αφρατέψουν. Στη συνέχεια κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στην σοκολάτα, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την κρέμα. Σερβίρουμε σε μπολ και από πάνω αφού κρυώσει λίγο βάζουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής μας.