Μπριάμ με γιαούρτι: Καλοκαιρινό φαγάκι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι. Είναι ελαφρύ, νόστιμο, υγιεινό και ένας τρόπος να πείσουμε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους.Πώς να κάνετε αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι ακόμα νοστιμότερο; Με γιαούρτι.
Ο Άξης έχει την τέλεια συνταγή για μπριάμ με γιαούρτι και ιδού πώς θα το φτιάξετε κι εσείς βήμα-βήμα:
Υλικά:
- 1 μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 1 πατάτα
- 1 κολοκυθάκι, μεγάλο
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκ. σκόρδο
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 ντομάτες
- 2 κ.σ. μέλι
Για το γλάσο του γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
- παρμεζάνα, λίγη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- θυμάρι
- ρίγανη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretziki.com