Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο - Δροσιστικό, ελαφρύ, πεντανόστιμο
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Μετά το παγωτό ποια γλυκά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι; Τα γλυκά του ψυγείου!
Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με βάση από μπισκότα, ελαφριά κρέμα και ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
Για τη βάση
- 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά (χωρίς φλούδα)
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 200 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
Για το ζελέ ροδάκινο
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 250 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
- 100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com