Γλυκό ψυγείου με ζελέ ροδάκινο - Δροσιστικό, ελαφρύ, πεντανόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Μετά το παγωτό ποια γλυκά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι; Τα γλυκά του ψυγείου!

Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με βάση από μπισκότα, ελαφριά κρέμα και ζελέ από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

Για τη βάση

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά (χωρίς φλούδα)
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. τυρί κρέμα
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 200 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι

Για το ζελέ ροδάκινο

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
  • 100 γρ. σιρόπι, από την κομπόστα
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved